Yrityksen takana

Moi! Minä olen Tytti, olen kolmen lapsen äiti, käsitöihin ja ekoiluun hullaantunut verkkokauppias. Olen myös Kodin kestot ry:n hallituksen jäsen.

Kestotuotteet, luonnonkosmetiikka ja ekoilu ovat lähellä sydäntäni, sillä haluan omalta osaltani keventää sitä kemikaali- ja roskamäärää, jonka me jätämme jälkeemme. Tämän ajatuksen pohjalta lähdin ensimmäisiin myyjäisiin vuonna 2019 myymään valmistamiani kestotuotteita. Myin tuotteita ensin Instagramin kautta, mutta koin sen alustana hankalaksi ja halusin tehdä liiketoiminnasta isompaa ja ammattimaisempaa. Joulukuussa 2019 perustin toiminimen ja heti tammikuussa avasin verkkokaupan käsitöilleni.

Aluksi toimin nimellä Onnenhetkiä Handmade, joka oli nimimerkkinä myös Instagramissa. Tällöin päätarkoitukseni oli myydä itse ompelemiani asusteita ja lastenvaatteita, mutta nopeasti suunta muuttuikin, kun löysin upeita tuotteita jälleenmyyntiin. Mukaan tulivat ekopesuaineet, muiden tekemät käsityöt, ekologiset lastentarvikkeet ja sitten myös paljasjalkakengät. Vuonna 2021 kotimainen kestovaippamerkki Jadena oli lopettamassa, joten ostin itselleni oikeudet Jadenan kaavoihin ja aloin valmistamaan vaippoja.

Sen jälkeen toimin nimellä Ekokauppa Onnenhetkiä, mutta sekään ei tuntunut aivan oikealta ratkaisulta. Paljasjalkakenkien myyminenkään ei tuntunut muutaman kauden jälkeen enää hyvältä ja jouduinkin tekemään melkoisen määrän sisimpäni tutkiskelua, että löysin taas yrittäjyyteni peruskiven: vastuullisuus, luonnonmukaisuus, perhekeskeisyys.

Nämä asiat mielessäni lähdin jälleen kehittämään yritystäni – nyt nimellä Perhepuoti Onnenhetkiä. Perhepuodin yrittäjänä tunnen vihdoin olevani siellä missä pitääkin ja valikoima on oikeanlainen.

Kuten kerroin, vastuullisuus, kestävä kehitys ja ekologisuus ovat kantavia arvoja puodissa. Yrityksen päivittäisessä toiminnassa vastuullisuus näkyy monin tavoin:

  • Ompelutöiden leikkuutilkut käytetään hyödyksi: kaikkein pienimmät palat ommellaan puhdistuslapuiksi, eli kaikki noin 6cm x 6cm palaa suuremmat tilkut hyödynnetään!
  • Useilla kankailla on myös myrkyttömyydestä kertova Öko-TEXT-sertifikaati
  • Tilausten pakkaamisessa hyödynnetään reilusti kierrätysmateriaaleja: kaikki siistit pakkaukset ja pehmusteet käytetään uudelleen.
  • Useilla valikoimamme tuotteista on erilaisia vastuullisuudesta kertovia sertifikaateja: nämä sertifikaatit on kerrottu aina tuotetiedoissa
  • Valikoimamme kosmetiikkatuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa
  • Panostamme kestotuotteiden valmistukseen ja markkinointiin, jotta voimme osaltamme olla vaikuttamassa syntyvään jätemäärään
  • Kaikki tuotteet valmistetaan joko Suomessa käsityönä tai ulkomailla tehtailla, jonka työntekijöillä on oikeudenmukaiset työolot

❤ Tytti

Tule seuraamaan tarinan jatkoa somessa
Instagram | Facebook