Liian lyhyet hihat – miten korjata helposti?

Kevät on ihanaa aikaa, valo lisääntyy, luonto herää henkiin ja lapset kasvavat ulos kaikista vaatteistaan yhdessä yössä. Kuulostaako tutulta? No, mitä sitten voisi tehdä, kun kaikissa paidoissa on liian lyhyet hihat? Ihan ehjää, siistiä ja ehkä just ostettua paitaa kun ei raaskisi poiskaan laittaa. Vastaus: jatka hihaa resorilla. Tämä korjaus on todella nopea tehdä ja mikä parasta: lopputuloksesta ei näe, että vaate on tuunattu!

Sävyyn sopiva resori tai trikoo korjaa nopeasti liian lyhyet hihat.
Tästä Vimman lettitunikasta korjasin liian lyhyet hihat sävyyn sopivalla trikoolla.

Ja mitä sitten pitää tehdä? No ensinnäkin, tähän korjaukseen tarvitset ompelukoneen ja resoria tai trikoota. Voit käyttää saumuria, jos sellainen on saatavana, mutta ellei, myös ompelukone on oikein mainio väline. Käytä ompelukoneella ommellessa siksak-ommelta tai jousto-ommelta. Lisäksi tarvitset noin 15 minuuttia aikaa ja hiukan viitseliäisyyttä, joiden tiedän etenkin lapsiperheissä olevan ehkä suurin kynnys. (Omallakin ompelupyödälläni korjattavien pino vain kasvaa ja kasvaa…)

Näin korjaat liian lyhyet hihat

  1. Leikkaa hiha poikki taitteen tai vanhan resorin yläpuolelta.
  2. Leikkaa joustavasta trikoosta tai resorista jatkopala. Sopiva leveys on kankaan joustavuudesta riippuen noin 1-2cm hihan leveyttä kapeampi. Sopiva pituus taas on kaksi kertaa haluttu pituus + saumanvara. Jos hihasi on 16cm ympärysmitaltaan ja haluat saada 7cm lisää pitutta, leikkaa 2kpl 14cm x 16cm paloja.
  3. Taita uudet resorit oikeat puolet vastakkain ja ompele pitkä sivu.
  4. Taita nyt resori kahtia siten, että sauma jää sisäpuolelle. Aseta syntynyt rengas hihansuun ympärille oikeat puolet vastakkain.
  5. Ompele resori kiinni hihansuuhun.
  6. Valmista! Halutessasi höyrytä vaate vielä kevyesti.
Liian lyhyet hihat on helppo korjata resorilla.
Hihoista ei ollenkaan huomaa, että niitä on jatkettu. Käyttöikää tuli hurjasti lisää.

Jos opit paremmin katsomalla ja kuuntelemalla, voit katsoa saman myös videona:

Joku fiksu jo sanoikin minulle, että aikoo tällä tavalla jatkaa myös omien paitojensa hihoja. Itsekin pitkäraajaisena tunnistan ongelman: kaupan paidoissa on auttamatta liian lyhyet hihat. Lisäksi samaa tekniikkaa voi soveltaa myös housuihin! Ensi viikolla jaan vinkin, mitä liian lyhyille hihoille voi tehdä ilman ompelukonetta. Pysy kuulolla!

Aiotko ottaa niksin käyttöön? Jätä kommentti!

Haluatko saada lisää vastaavanlaisia vinkkejä? Voit jättää postausehdotuksesi kommenttina alle tai yhteydenottolomakkeen avulla.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *