Kestositeet: Usein kysytyt kysymykset – UKK

Kestositeisiin liittyy useita erilaisia luuloja ja uskomuksia. Kestositeitä saatetaan pitää vaikeina käyttää tai niihin liittyy jokin muu epäselvyys. Tähän artikkeliin kerään usein kysytyt kysymykse kestositeistä. Mikäli jokin kysymyksesi ei saa vastausta tässä postauksessa, jätä kommentti, niin vastaan kysymykseesi! Pidemmittä puheitta, aloitetaan.

Onnenhetkiä kestositeet
Onnenhetkiä Onni-päiväsiteitä. Etummaisessa laminoitu velour, taaemmassa laminoitu trikoo.

1. Miten kestositeet pestään?

Käytön jälkeen siteen voi halutessaan huuhdella kylmällä vedellä ja hieroa tahroihin hieman sappisaippuaa. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista. Side kannattaa pestä mahdollisimman pian, jotta tahrat eivät pinty. Kestositeet pestään 60-90 asteessa, hajusteettomalla pesuaineella ja ilman huuhteluainetta. Kestositeet voi huoletta pestä muun pyykin joukossa. Pesun jälkeen kuosittele tarvittaessa.

2. Miten likaiset kestositeet voi kuljettaa kotiin?

Muualla kuin kotona ollessa kestositeet voi kääräistä nepparin avulla siistiksi nipuksi ja sujauttaa pieneen, kosteutta pitävään PUL-pussiin. Kotiin päästyä side huuhdellaan ja jätetään odottamaan pesua ylläolevien ohjeiden mukaan. Niputa side: käännä etu- ja takaosat keskelle, ihoa vasten tuleva pinta jää sisäpuolelle. Käännä siivekkeet tähän päälle ja kiinnitä nepparilla. Side pysyy pienenä pakettina eikä sotke.

3. Minulla on runsas vuoto, voinko käyttää kestositeitä?

Kyllä voit! Mikäli päiväsiteen imukyky ei riitä, voit kokeilla yösidettä. Useimmilta kotimaisilta valmistajilta voit myös tilata siteitä juuri tarvittavalla imumäärällä ja itselle mukavalta pituudella. Runsas vuoto ei ole este kestositeiden käytölle, vaikka saatatkin joutua ensin kokoilemaan muutamia siteitä ja sopivaa imumäärää. Lue lisää kestositeiden materiaaleista tästä.

Onnenhetkiä kestositeet ja PUL-pussi
Kestositeitä ja PUL-pussi.

4. Minulla on usein hiivatulehduksia / kutinaa / kirvelyä, voinko käyttää kestosidettä?

Kyllä. Kestoside on hengittävä ja hygieeninen suoja. Kestoside ei haudo herkkää intiimialueen ihoa ja useat naiset ovatkin kokeneet, että alapään ongelmat ovat helpottaneet kestosuojiin siirtymisen myötä.

5. Painaako siteen neppari inhottavasti?

Joissakin tilanteissa (esimerkiksi pyöräillessä) neppari voi tuntua inhottavalta. Siteisiin on saatavana myös pienempiä neppejä tai tarranauhaa, jotka eivät välttämättä häiritse samalla tavalla. On myös saatavana kiinnityksettömiä siteitä, mikäli kaikenlaiset kiinnitystavat ovat häiritseviä tai kivuliaita.

6. Haisevatko kestositeet?

Eivät. Kuukautisvuoto itsessään on (lähes) hajutonta, eikä se haise myöskään kestositeitä käyttäessä. Kertakäyttösiteissä epämielyttävää hajua aiheuttaa kuukautisveren ja siteessä olevien kemikaalien yhdistelmä.

Pikkuhousunsuojia
Pikkuhousunsuojat ovat erityisen hengittäviä ilman kosteussulkua.

7. Voinko käyttää kestositeitä jälkivuodon aikana?

Ehdottomasti! Ensimmäisiin synnytyksen jälkeisiin päiviin kannattaa varata muutamia erittäin imukykyisiä yö-/jälkivuotositeitä, mutta usein jälkivuodon määrä vähenee nopeasti, jolloin pärjää jo ohuemmilla päiväsiteillä.


Tutustu tuotteisiin:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *