Prym liimasuihke – nopea apu paikkaamiseen

*Kaupallinen yhteistyö – Prym liimasuihke saatu testattavaksi Prymiltä*

Hyviä uutisia lastenvaatteiden kanssa tuskailijoille! Sain Prymiltä aivan ihastuttavan tuotepaketin, jonka sisältö ratkaisee lastenvaatteiden korjauspulmani pitkäksi aikaa. Paketista löytyi muunmuassa tekstiililiima, joka aktivioituu silittämällä, erilaisia liimattavia paikkoja sekä silityskuvakangasta, jota ajattelin myös hyödyntää paikkaamiseen. Uskon, että moni teistä voi samaistua: korjattavien vaatteiden pino hipoo lähes kattoa ja viikoittain kuuluu tuttu virsi “äiti tähän tuli reikä”.

Olin, ja olen edelleen paketista erittäin innoissani, ja ensimmäiseksi testiin valikoitui Prym liimasuihke, voiko helpompaa korjaustapaa ollakkaan? Liiman luvataan pysyvän kiinni vielä 40 asteen pesussakin. Housujen polvet saattavat olla hieman liian kovalla kulutuksella, joilloin liimatun paikan voi vielä ommella kiinni koneella tai käsin. Käsin ompelussa voi hyödyntää esimerkiksi ihania, koristeellisia kirjontapistoja!

Prym Liimasuihke, sydämen muotoinen paikka sekä korjausta odottavat housut.
Prym Liimasuihke, sydämen muotoinen paikka sekä korjausta odottavat housut.

Prym liimasuihke – miten sitä käytetään?

Liimasuihkeen lisäksi tarvitset tietysti korjattavan vaatteen sekä paikkakankaan. Leikkaa paikkakankaasta ensin haluamasi muotoinen paikka, itse tykkään leikata kuosikankaiden kuvioita tai yksivärisistä kankaista sydämiä ynnä muuta.

Kun suihkutat liimaa, käytä apuna pahvilaatikkoa. Liima sotkee ympäristöään, joten laita leikkaamasi paikka laatikon pohjalle oikea puoli alaspäin, ravista liimapurkkia voimakkaasti ja suihkuta liimaa reilusti noin 15-20cm etäisyydeltä. (Itse käytin ensimmäisillä kerroilla liimaa aivan liian pihisti ja paikka rullaantui irti käytössä.) Tämän jälkeen liiman annetaan “tekeytyä” noin 5min ajan. Liima muuttuu puuterimaiseksi, kun se on valmista.

Juuri suihkutettu liima ja valmis, puuterimainen liima.
Kuvassa vasemmalla juuri suihkutettu liima, kun taas oikealla jo puuterimaiseksi muuttunut, valmis liima.

Laita tällä välin silitysrauta lämpenemään, niin kuumalle kuin materiaalisi kestävät. Aseta reiän alle toinen kangas tai pala leivinpaperia, jotta paikka ei liimaa kappaleita yhteen. Kun paikka on tekeytynyt tovin, aseta se liimapuoli alaspäin reiän päälle ja silitä kuumalla raudalla ilman höyryä. Paina silitysrauta paikan päälle hetkeksi, älä silitä edestakaisin, ettei paikka rullaannu. Kun paikka on kiinni kaikkialta, voit silittää normaalisti sen päältä.

Lue myös muut korjausvinkit klikkaamalla tästä.

Sydämen muotoisia paikkoja.
Voit leikata paikkakankaasta eri muotoisia paikkoja.

Lopputulos (+ alekoodi!!)

Korjaamissani housuissa oli takapuolessa kaksi pientä reikää, lisäksi ne olivat jääneet jo hieman liian lyhyiksi. Koska lapset tuppaavat kasvamaan pituutta ripeämpää tahtia, kuin leveyttä, liian lyhyet hihat ja lahkeet on helppo tuunata. Etenkin kesää vasten, sillä lyhentäminen on aina helppoa! Näihin housuihin silitin ensin takapuolen reikien päälle sydämenmuotoiset paikat. Tämän jälkeen taitoin lahkeita pari kertaa ja ompelin sisä- ja ulkoreunoista taitteen kiinni parilla pistolla. Helppoa ja nopeaa!

Ilokseni saan antaa sinulle myös pienen alennuksen Prymin verkkokauppaan, jotta voit hankkia edullisemmin korjaustarpeita itsellesikin. Koodilla ONNENHETKIA10 saat toukokuun loppuun asti Prymin verkkokaupasta 10% alennuksen. Alennus koskee myös jo alennettuja tuotteita!

Hanki Prymin verkkokaupasta korjaustarvikkeet – muista alekoodi!

Valmiissa housuissa on kaksi sydämen muotoista paikkaa. Lisäksi taitoin lahkeita muutaman kerran ja ompelin taitteen kiinni parilla pistolla.

Ensi viikolla vietetään Kansainvälistä kuukautispäivää, jonka kunniaksi jaan seuraavassa postauksessa Sinulle kestositeen ompeluohjeen ja kaavan.

❤ Tytti

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *