Auringolta suojautuminen – muista nämä!

Auringolta suojautuminen on tärkeää kaikille, mutta erityisesti lapsille. Lapsen iho on erittäin herkkä vaaralliselle UV-säteilylle, jonka vuoksi lapset on syytä suojata erityisen huolellisesti. Ja miksi lapsen iho on herkempi UV-säteilylle? Lapsen ihon suojaus on vielä kehittymätön ja  lisäksi lapsen iho on aikuisen ihoa ohuempi ja reagoi UV-säteilyyn siksi herkemmin.

Lapset myös oleilevat yleensä aikuisia enemmän ulkona, jonka vuoksi suojaaminen kannattaa muistaa. Myös lapsen silmät on syytä suojata – mykiö on vielä kirkas, eikä suojaa UV-säteilyltä yhtä tehokkaasti kuin aikuisen silmät.

On arveltu, että lapset ja nuoret saavat yli puolet kaikesta UV-säteilystä jo ensimmäisen 18 ikävuoden aikana. Mitä nuorempana iho altistuu haitalliselle UV-säteilylle, sitä pidempään ihovaurioilla on aikaa syntyä ja kehittyä myöhemmässä elämänvaiheessa jopa ihosyöväksi.

Auringolta suojautuminen on tärkeää etenkin lapsilla.
ManyMonths kesähattu suojaa hyvin kasvot, korvat ja niskan.

Miten suojautua UV-säteilyltä?

Lapsen iho kannattaa suojata auringolta ensisijaisesti vaatteilla ja pysyttelemällä poissa auringosta. Kuivalla maalla leikkiessä auringolta voi suojautua millä vain kevyillä vaatteilla, esimerkiksi kevyet, kudotut puuvilla-, pellava- ja hamppuvaatteet suojaavat hyvin. Kastuessaan tavalliset vaatteet eivät suojaa auringolta yhtä hyvin, joten rannalla ollessa kannattaa suosia UV-vaatetusta. Muista pukea itsellesi ja lapsellesi myös suojaava hattu ja laadukkaat 100% UV-suojan antavat aurinkolasit!

Lue myös: Luonnollinen hiustenhoito SADE-sarjalla

Toinen tärkeä asia auringolta suojautumiseen on välttää ulkoilua keskipäivällä. Klo 11-15 välillä auringon UV-säteily on korkeimmillaan, jolloin kannattaa pysytellä vähintäänkin varjossa. Ilmatieteen laitos vinkkaa hakeutumaan varjoon viimeistään silloin, kun auringossa seistessä oma varjo on omaa vartalonmittaa lyhyempi. Siis, mitä lyhyemmät varjot, sitä korkeampi UV-säteily!

Jos et voi suojata ihoa vaatteilla tai pysytellä varjossa, käytä suojavoidetta. Lapsille on saatavana fysikaalisia voiteita, joissa on jopa suojakerroin 50+! Lapsilla (ja aikuisilla!) kannattaa käyttää fysikaalista aurinkovoidetta, jotta kemikaalikuorma jäisi mahdollisimman pieneksi. Luonnonkosmetiikan fysikaalisten aurinkovoiteiden teho perustuu mineraalipohjaiseen titaani- tai sinkkioksidiin, joka heijastaa haitallisen UV-säteilyn pois iholta. Kemiallinen aurinkovoide vaatii noin puoli tuntia aikaa imeytyä ihoon ennen, kuin se toimii toivotulla tavalla. Fysikaalinen aurinkovoide toimii välittömästi levittämisen jälkeen!

Fysikaalinen aurinkovoide vaikuttaa heti levityksen jälkeen.

Auringolta suojautuminen – 5 kohdan tarkastuslista

  1. Mitä kello on? Vältä ulkoilua keskipäivän tienoilla!
  2. Löytyykö suojaava hattu ja aurinkolasit?
  3. Onko vaatetus sopiva? Suosi kevyitä vaatteita, joissa on pitkät hihat ja lahkeet.
  4. Aurinkovoide! Muista suojata myös korvalehdet, kämmenselät ja jalkapöydät.
  5. Pysyttele varjossa, sillä varjossa UV-säteilyä on puolet vähemmän kuin auringossa.

Tutustu valikoimamme laadukkaisiin lasten aurinkolaseihin.

Suojaa auringolta lapsen niska, kasvot ja korvat.
Hamppukankaasta valmistetulla MultiCapilla on luontainen suoja UV-säteitä vastaan.

Ihanaa kesäkuuta ja alkavaa kesää,
Tytti

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *